Hemoglobin A1c szűrés otthon, kényelmesen

Ha Ön cukorbeteg, akkor pontosan tudja, mit jelent a HbA1c.

Ha mégsem tudja, kattintson ide és megtudhatja!

A Hemoglobin A1c egy hosszútávú-vércukorszint jelző paraméter. Segítségével megítélhető az eltelt 6–10 hét átlagos vércukorszint értéke. A HbA1c a hemoglobin egy alegysége, amely a glükózt képes kötni. A HbA1c-értéket százalékban szokás megadni. Minél magasabb a vércukorszint, annál több hemoglobin alegység köt cukrot. A kötés egy darabig instabil, de pár óra múlva stabilizálódik és vissza nem fordítható lesz: a cukor nem tud többé leválni a hemoglobinról. Átmeneti magas vércukorértékek ezáltal a HbA1c-értékkel alig mutathatók ki, ellenben a múltbeli átlagos érték jól látszik. Egészségeseknél az érték 4–6%.

Ha ismeri a vizsgálatot, tudja miért fontos egy cukorbeteg számára!

Ha mégsem tudja, kattintson ide és megtudhatja!

A rendszeres vércukorszintmérés és a HbA1c szint nyomon követése megmutatja, hogy a kezelés megfelelő-e a beteg számára. Ha a mért értékek nem az ideális tartományban vannak, terápiaváltásra van szükség annak érdekében, hogy az állapotromlást és a szövődményeket mindenképpen elkerüljék. Az új ajánlások hangsúlyozzák, hogy a HbA1c értékét folyamatosan 7 % alatt kell tartani.

A gyógyszeres kezelés fő célja, hogy hosszú távon megfelelő vércukor értékeket érjünk el. Ha a vércukor értékek tartósan magasak, számolnunk kell azzal, hogy a diabetes okozta késői szövődmények (vesekárosodás, látáskárosodás, lábfekély, amely végső soron amputációhoz vezethet, a szív és érrendszer károsodása stb.) kockázata nőni fog. Minél magasabbak az értékek és minél hosszabb ideig állnak fenn, annál nagyobb a veszélye a szövődmények kialakulásának.

Ha Ön szeretné megtudni a HbA1c értékét, azt is tudja, mivel jár.

Ha mégsem tudja, kattintson ide és elmondjuk!

Az Országos Egészségbiztosítási pénztár évente négy alkalommal finanszíroz HbA1c vizsgálatot személyenként. Ennek a menete az, hogy a páciens elmegy a körzeti orvosához, aki a megfelelő laborbeutalót kiállítja. Ezzel a beutalóval időpontot kell kérni az illetékes laborba. A megadott időpontban meg kell jelenni a laborban ahol megtörténik egy vérvétel (vénás), a levett vérből pedig a labor elvégzi a vizsgálatot. Az eredményért el kell menni a laborba és azt visszavinni a háziorvoshoz.

Másik variáció, hogy a vizsgálatot kérő páciens megkeres egy labort, ahol önköltséges alapon (3.000-8.000,- Ft áron) elvégzik a vizsgálatot.

Amit mi kínálunk Önnek, az a legegyszerűbb, legkényelmesebb HbA1c vizsgálat, ami valaha létezett. Két kattintással megrendelheti weboldalunkon, végezze el a vizsgálatot otthon sorban állás, várakozás nélkül!
A HEMO-G működéséről részletesen

A vizsgálat elvégzéséhez egy csepp ujjbegy vérre van szükség, melyet egy teszt papírra kell cseppenteni. A vér megszárad és a száradást követően teszt csík azonnal postára adható a csomagban mellékelt válaszborítékban. A laborba érkezést követően a vizsgálatot néhány óra alatt elvégzik, és a kapott eredményt az Ön által megadott email címre elküldjük.

Az otthoni vizsgálati csomag a következőket tartalmazza:
  • Teszt csík
  • Egy speciális, egyszer használatos biztonsági ujjbegy szúró eszköz.
  • Kitöltendő adatközlő nyomtatvány a páciens adatira vonatkozóan.
  • Részletes használati leírás.
  • Belföldön díjmentesen feladható, megcímzett válaszboríték.
  • A rendelésnél megadott adatok alapján kiállított számla.

Ön mit választ?

Az OEP finanszírozás jó lesz!

Kivárom a soromat, kivárom a több hetes labor várólistát. Elmegyek éhgyomorra. Hősiesen elviselem a vérvételt. Kivárom a labor eredményt. Visszamegyek a háziorvoshoz.

 

Ön nem a mi emberünk.

Magánlaborba megyek!

Keresek egy magánlabort. Nem baj ha drága, meg lassú, van pénzem is, meg időm is. Elmegyek, vért vesznek, várok és megkapom amiért fizettem.

Ön sem a mi emberünk.

Lazán, interneten rendelek!

Két kattintással megrendelem a tesztet. A postás kihozza. Két perc alatt megcsinálom a tesztet, majd a legközelebbi postaládába elegánsan bedobom. Három nap múlva az email fiókomban landol az eredmény. Mindezt egy Bigmac áráért!

 

ÖN a mi emberünk!

Rendelje meg most on-line
az otthon végezhető HbA1c tesztet!


Rólunk mondták:

A legjobb, hogy a hipochondriám is alább hagyott. :-) Köszi.

Andi

Négy éves kislányom laktóz érzékenységét mutatták ki szakszerűen és gyorsan. A vérvétel profi volt, észre sem vettük és már vége si volt. Nagyon elégedettek voltunk!

Egy anyuka

Németországban élek, de évente egyszer eljövök a doktornőhöz. Volt már melanoma in situ-m, szóval én tudom milyen érzés a bizonytalanság. Nem kívánom senkinek. A rendszeres szűrés a legfontosabb!

Timi

Dr. Borbola Kinga a legjobb bőrgyógyász, akinvel valaha találkoztam. Ide járok már több éve. Színvonalas hely, szakértő orvosok. Ajánlom mindenkinek!

Norbi

Elérhetőségünk

Ambulanciák
Prevenciós és Szűrő Központ

1147 Budapest, Csömöri út 18.


Tel.: +36-1-782-6774

Hívjon minket!

06-1-782-6774
06-30-434-1744