Digitális dermatoscopia

Anyajegy szűrés digitális dermatoszkóppal

Az Anyajegy Ambulancia bőrgyógyász szakorvosai a legkorszerűbb technológiát alkalmazzák, hogy minél átfogóbb képet kaphassanak anyajegyeiről. A digitálisan rögzített képeket tárolja a rendszer, így bármikor összehasonlítható az anyajegy aktuális állapota a korábbi felvételekkel.

A digitális dermatoscopról általában

digitális dermatoscop

A melanoma egyik kiindulópontjául szolgáló anyajegyek állapotának felmérésére eddig csak speciális kézi nagyító, úgynevezett dermatoscop használatával, szabad szemmel volt lehetőség. Ennek továbbfejlesztett, számítógéphez kapcsolt változata a digitális dermatoscop. A kézi változattal ellentétben a digitális dermatoscop segítségével 30-40-szer nagyobb és jóval pontosabb képet kapunk az anyajegy szerkezetéről, pigment eloszlásáról, kerületéről és elváltozásairól. Az eredmény sok esetben meglepő, hiszen akár a legcsekélyebb anyajegyről is kiderülhet, hogy veszélyes lehet. Emellett a digitális dermatoscop a jobb elemezhetőség érdekében teljesen kiiktatja a természetes fényt és saját speciális, úgynevezett polarizált fénnyel működik, amely a felhám alsó részéig, a festéktermelő sejteket is tartalmazó alapi sejtes rétegig nyújt bepillantást a bőrbe. A nagyfelbontású kép a számítógép monitorán jelenik meg, és a hozzá kapcsolt szoftver hathatós segítséget nyújt az eredmény elemzéséhez.
A veszélyes – vagy annak tűnő, illetve megfigyelendő anyajegyeket regisztráljuk rendszerükben, így a későbbiekben bármikor elő lehet azokat hívni, és egy kontroll vizsgálat alkalmával nagy pontossággal meg lehet állapítani az esetleges változásokat.
A vizsgálat fájdalommentes, teljesen ártalmatlan, így kisgyermekek és kismamák vizsgálatára is alkalmas.

Hogyan zajlik egy ilyen dermatoscopos vizsgálat?

Digitális dermatoscopos vizsgálat

A teljes vizsgálat az anyajegyek számától függően átlagosan 20-40 percet vesz igénybe. A vizsgálat előtt-alatt- és azt követően a vizsgálatot végző szakorvos részletesen elmagyarázza a vizsgálat menetét, a diagnózist, tájékoztatást nyújt az esetleges további teendőkről, a szükséges kontroll vizsgálatokról és készségesen válaszol a páciensek kérdéseire.Rólunk mondták:

A legjobb, hogy a hipochondriám is alább hagyott. :-) Köszi.

Andi

Négy éves kislányom laktóz érzékenységét mutatták ki szakszerűen és gyorsan. A vérvétel profi volt, észre sem vettük és már vége si volt. Nagyon elégedettek voltunk!

Egy anyuka

Németországban élek, de évente egyszer eljövök a doktornőhöz. Volt már melanoma in situ-m, szóval én tudom milyen érzés a bizonytalanság. Nem kívánom senkinek. A rendszeres szűrés a legfontosabb!

Timi

Dr. Borbola Kinga a legjobb bőrgyógyász, akinvel valaha találkoztam. Ide járok már több éve. Színvonalas hely, szakértő orvosok. Ajánlom mindenkinek!

Norbi

Elérhetőségünk

Ambulanciák
Prevenciós és Szűrő Központ

1147 Budapest, Csömöri út 18.


+36-1-782-6774

+36-30-434-1744

Hívjon minket!

Telefonszámaink:

06-1-782-6774

06-1-782-6775

06-30-434-1744

Munkanapokon reggel 8:00 és 18:00 óra között várjuk hívását!