Dietetikai tanácsadás

Mindenki azt gondolja, hogy tudja, mit jelent a helyes táplálkozás, még ha nem is követi. De vajon azt is jól tudjuk, hogy mi a helyes étrend?

Dietetikai tanácsadás

A nagymamám azt mondta, hogy ha beteg az ember, akkor jófajta tyúkhúslevest kell enni, mert abban van az erő, a gyógyulás. Ezt tanulta az ő nagymamájától, az meg az övétől és így tovább. Nagymamám már sajnos elment és vele ment a tyúkhúslevese is. Olyan tyúkok sincsenek már mint az ő idejében voltak. Vajon igaza volt? Tényleg segít a tyúkhúsleves?

A dietetikai tanácsadó megmondja!

A dietetika görög-latin eredetű kifejezés, jelentése “étrendtan“. Fő feladata meghatározni, hogy egyes betegségekben milyen táplálék a légcélszerűbb. Testünk időnként az átlagostól eltérő fizikai állapotba kerül, ilyen például a várandósság állapota, vagy az intenzív fizikai erőkifejtéssel járó tevékenység (versenysport), de ezt eredményezik állandó jellegű vagy ideiglenes betegségek is. Ebben az állapotban szervezetünk egyes építőelemei kiürülnek vagy éppen túlzott mértékben felszaporodnak testünkben. Ha ilyenkor “átlagosan” táplálkozunk, akkor ez a hiány vagy többlet tartósan fennmaradhat, ami további egészségromlást, szövődményeket eredményezhet. Ilyenkor speciális étrendre van szükségünk. A dietetikai tanácsadó az a szakember akire ilyenkor szükségünk van!

Kinek érdemes felkeresnie a dietetikai tanácsadást?

Várandós kismamáknak

Kismamáknak, mert a várandósság során a hormonhatások következtében különböző változásokon megy át a kismama szervezete. Ilyenkor biztosítanunk kell a magzat fejlődéséhez nélkülözhetetlen tápanyagokat, megfelelő mennyiségét és arányát. Így kizárhatjuk a velőcső záródási rendellenességek, a későbbi légúti megbetegedések, véralvadási zavarok, a csontritkulás, a magas vérnyomás, a magzati károsodás, a magzati retina, agy-és idegrendszer rendellenes fejődését, valamint az esetleges metabolikus szindróma kialakulását. Az optimális táplálkozás biztosítja a tejmirigyek normális fejlődését, amelyek a zavartalan szoptatás előfeltételei.

Kismamáknál igen lényeges probléma a terhességi cukorbetegség állapota. Legkésőbb a második trimeszterben szűrésen kell részt vennie a kismamának. A diagnózis felállítása után, mivel a tablettás kezelés árthat a magzatnak, az inzulinkezelést pedig csak ritkán javasolják, a legtöbb és legfontosabb, amit tehet a kismama, a megfelelő diéta betartása. A dietetikai tanácsadás során ki tudjuk alakítani az Önnek legmegfelelőbb táplálkozási szokásokat, amelyek betartásával megvalósítható a kiegyensúlyozott táplálkozás, biztosítható a magzat zavartalan, egészséges fejlődése.

Speciális kismama ajánlatunk, amely tartalmazza:

  • egy dietetikai szakkonzultáció (táplálkozási anamnézis, várandóssággal kapcsolatos táplálkozási edukáció)
  • egy 20 allergént tartalmazó ételallergia-vizsgálat
  • várandóság alatt kétszer 30 perces étrendi tanácsadás
  • Két hetes mintaétrend

Allergiásoknak, táplálék intoleranciában szenvedőknek

Allergiásoknak, táplálékintoleranciában szenvedőknek, mert a probléma diagnosztizálásakor azt gondolhatjuk, hogy csupán arra kell figyelnünk, hogy a panaszt okozó élelmiszer fogyasztását mellőzzük. Napjainkban azonban az élelmiszeripar, gyógyszeripar fejlődésének köszönhetően számtalan olyan allergén, illetve intoleranciásoknál problémát okozó anyag található meg az élelmiszerekben, gyógyszerekben adalékanyagként, ízfokozóként, vivőanyagként, amelyekre alapjáraton nem is gondolnánk. Ezek kizárásához kívánunk segítséget nyújtani a dietetikai tanácsadás során, hogy minél egyszerűbben megvalósítható legyen a kiegyensúlyozott táplálkozás táplálékallergiások és intoleranciában szenvedők számára is.

Cukorbetegeknek

Cukorbetegeknek, mert a cukorbetegség napjaink egyik járványszerűen terjedő betegsége, amely megfelelő diéta betartása nélkül komoly rövidtávú problémák (pl:.túl magas, illetve túl alacsony vércukorértékek, amelyek sokszor eszméletvesztéssel is járnak), valamint hosszú távú szövődmények (szív- és érrendszeri problémák, veseműködési zavarok, neuropátia, impotencia stb…) kialakulásához vezethet. Dietetikai tanácsadás során ki tudjuk alakítani az Önnek legmegfelelőbb táplálkozási szokásokat, amelyek betartásával jelentősen javíthat életminőségén.

Egyéb krónikus betegeknek

Számtalan olyan krónikus betegség fordulhat elő az ember élete során, amelyeknél elengedhetetlen a megfelelő diéta betartása. Ilyen problémák lehetnek például az epebetegség, krónikus hasnyálmirigy gyulladás, Colitis ulcerosa, Chron betegség, reflux betegség, vagy a divertikulozis. Ezeknél a betegségeknél nagyon fontos az egyéni tolerancia megállapítása egy-egy emberre vonatkoztatva. A dietetikai tanácsadás ki tudjuk alakítani az Önnek legmegfelelőbb táplálkozási szokásokat, amelyek betartásával jelentősen javíthat életminőségén.

Testsúly problémával küzdőknek

Testsúly problémával küzdőknek, mert korunk egyik legnagyobb egészségügyi problémája az elhízás, amely már nem csupán esztétikai problémát jelent, hanem súlyos krónikus megbetegedések melegágya. Az elhízás kezelését ma már orvosi táplálkozás terápia néven is emlegetik. Ezzel is utalva arra a tényre, hogy az elhízás kezelése nem csupán abból áll, hogy egyen kevesebbet a páciens, hiszen csak az a jó diéta, amit be tud tartani a fogyókúrázó. Dietetikai tanácsadásunk során ki tudjuk alakítani az Önnek legmegfelelőbb táplálkozási szokásokat, amelyek betartásával jelentősen javíthat életminőségén.

Sportolóknak

Sportolóknak, mert nem lehet úgy „várat” építeni, ha nincs hozzá megfelelő mennyiségű és minőségű alapanyagunk. Sportolóknál nélkülözhetetlen a megfelelő mennyiségű és minőségű fehérje, szénhidrát, zsír, vitamin és ásványianyag-bevitel, amellyel elkerülhető az izomfáradtság, a gyors kifáradás, valamint elősegíthető a terhelhetőség növelése, a gyors regeneráció, az edzés során felszabaduló metabolitok, szabadgyökök közömbösítése. A dietetikai tanácsadás során ki tudjuk alakítani az Önnek legmegfelelőbb táplálkozási szokásokat, amelyek betartásával jelentősen javíthat életminőségén.

Fogaljon most időpontot dieteikai tanácsadónkhoz!

Tekintse meg a dietetikai tanácsadás árait!
A SZOLGÁLTATÁS TARTALMA ÁRA
Tanácsadás 30-60 perc(táplálkozási anamnézis, antropometriai adatok felvétele, kiértékelése, betegséggel kapcsolatos edukáció, kérdések megbeszélése) 10.000 Ft
Kontroll tanácsadás 8.000 Ft
1 hetes mintaétrend 1 problémára (egyéni igényeket szem előtt tartva, étrend, receptfüzet) 10.000 Ft
1 hetes mintaétrend több problémára (egyéni igényeket szem előtt tartva, étrend, receptfüzet) 15.000 Ft
Két hetes mintaétrend 1 problémára 18.000 Ft
Két hetes mintaétrend 2 problémára 25.000 Ft
Táplálkozási napló elemzése 5.000 Ft
On-line konzultáció 1 hónapra (e-mailben 24 órán belüli válasz) 7.500 Ft


Rólunk mondták:

A legjobb, hogy a hipochondriám is alább hagyott. :-) Köszi.

Andi

Négy éves kislányom laktóz érzékenységét mutatták ki szakszerűen és gyorsan. A vérvétel profi volt, észre sem vettük és már vége si volt. Nagyon elégedettek voltunk!

Egy anyuka

Németországban élek, de évente egyszer eljövök a doktornőhöz. Volt már melanoma in situ-m, szóval én tudom milyen érzés a bizonytalanság. Nem kívánom senkinek. A rendszeres szűrés a legfontosabb!

Timi

Dr. Borbola Kinga a legjobb bőrgyógyász, akinvel valaha találkoztam. Ide járok már több éve. Színvonalas hely, szakértő orvosok. Ajánlom mindenkinek!

Norbi

Elérhetőségünk

Ambulanciák
Prevenciós és Szűrő Központ

1147 Budapest, Csömöri út 18.


+36-1-782-6774

+36-30-434-1744

Hívjon minket!

Telefonszámaink:

06-1-782-6774

06-1-782-6775

06-30-434-1744

Munkanapokon reggel 8:00 és 18:00 óra között várjuk hívását!