Referenciáink

Az Ambulanciák Prevenciós és Szűrő Központ sok ezer elégedett ügyfelet tudhat páciensei között. Elsődleges küldetésünk, hogy felhívjuk az emberek figyelmét a megelőzés, a prevenció fontosságára. Ennek érdekében évről évre igyekszünk nagyszabású rendezvények, társadalmi szerepvállalások keretében, szakorvosaink közreműködésével hallatni a hangunkat és felhívni a figyelmet a különböző szűrővizsgálatokra. Az alábbiakban az elmúlt évek egy-két ilyen eseményét gyűjtöttük össze.

Egészségsziget – OTP Bank családi nap – 2014

Siker övezte az Ambulanciák kihelyezett szűrővizsgálatait az OTP Bank családi nap rendezvényén. Örültünk standunk megannyi látogatójának, a sok érdeklődőnek, illetve annak, hogy digitális melanoma szűrővizsgálataink mellett, sokak számára hasznos orvosi tanácsokkal is szolgálhattunk.

„A bank és az egészségpénztár vezetése  elégedettségét fejezte ki az Egészségsziget szakmailag is magas színvonalú szűrő és bemutató programjairól” – írta levelében Kovács Tamás Attila, az OTP Egészségpénztár értékesítési és marketing-kommunikációs igazgatója, hozzátéve: „nagyon nagy volt az aktivitás a szűréseken, illetve a véradás is sikeres volt.”

A rendezvénynek több mint 4800 látogatója volt.

Melanoma szűrőnap a Balatonszemesi Baptista Közösségben – 2013

A Magyarországi Baptista Egyház lelkészei számára végeztünk anyajegy- és melanomaszűrést Balatonszemesen 2013 november elején. Öröm volt a szemesi baptista közösségben tölteni a teljes napot, és rengeteg jó eredményt közölni. “Nem pusztán jó munka volt és sok derű, de olyan lelki feltöltődést jelentett a nap számunkra, amit nehéz szavakkal kifejezni” – mondta a kihelyezett rendelési nap végén szakorvosunk, dr. Borbola Kinga.

EMBER-TUDOMÁNY-EGÉSZSÉG – Egészségnapok Újbudán – 2013

Szűrővizsgálatok, gyerekprogramok, előadások és biofinomságok kóstoltatása is szerepelt a DIMENZIÓ Csoport és a TIT közös rendezvényén, május 31-én és június 1-jén a XI. kerületi TIT Stúdióban, melynek partnere volt az Ambulanciák Prevenciós és Szűrő Központ is. Az érdeklődők mindkét napon szó szerint is belekóstolhatnak az egészséges életmódba, voltak bioüdítők, biocsokik, gluténmentes élelmiszerek, de a szórakozás és a tájékozódás lehetőségei is adottak voltak: arcfestés, játszóház, gyermekmentő tréning és bemutató, előadások, szűrővizsgálatok.

Az Ambulanciák PSzK által kínált szűrővizsgálatok nagy érdeklődésnek örvendtek. Vértesztek, vérnyomás és vércukorszint mérés mellett  anyajegyszűrést és szemfenékvizsgálatokat végeztünk, melanoma szűrést digitális dermatoscóppal, retinopátiás vizsgálatot és szövődményszűrést funduskamerával, és bemutattuk a legkorszerűbb szűrővizsgálati eljárásokat.

ÉDES NAPOK – diabetes szűrés, tanácsadás a 4 napos csokoládéfesztiválon – 2012

Csokoládé- és édességhegyek, káprázatos ízek, egyedi élmények. Az ínycsiklandó finomságokat a térség legtekintélyesebb édességfesztiválja vonultatta fel, az egészségmegőrzésre és a megelőzésre pedig az Ambulanciák Prevenciós és Szűrő Központ adott korszerű ötleteket.

A második Édes Napok Budapest, Csokoládé- és Édességfesztiválvilágmárkákat, világhírű vendégeket és szaktekintélyeket, a kézműves magyar édességek tekintélyes gyártóit, hazai és nemzetközi édességgyártó manufaktúrák termékeit tárta a közönség elé. Az esemény partnereként, a válogatott finomságok parádéján a szűrés és a megelőzés fontosságát kívántuk hangsúlyozni: a legédesebb élmény mind közül az egészségünk! A Budai Várban szeptember 20. és 23. között, 4 napon át, önálló egészségügyi standunkat több százan látogatták meg, és vették igénybe szűrővizsgálatainkat.

Részletek:

Az Ambulanciák az Édes Napokon

DUNAFERR – AXA kihelyezett allergia szűrési program – 2011

A melanoma szűrési program sikereiből kiindulva 2011 évben allergia szűrési programot indítottunk a Dunaferr társaságcsoport munkavállalói számára, szintén az AXA Egészségpénztár közreműködésével. A program keretében egy interakítv on-line teszt kitöltési lehetőséget biztosítottunk az érdeklődőknek, amelyen keresztül iránymutatást kaptak, hogy milyen típusú vizsgálatra van szükség tüneteik alapján. Ezt követően minden jelentkező számára elvégeztük a vérvizsgálatot, majd allergológus szakorvos kollégánk egy személyes konzultáció keretében elmagyarázta a kapott eredményeket és terápiás tanácsokat adott. Azok számára, akiknek a szakorvos szükségesnek ítélte, az AXA egészségpénztár meghatározott ideig fedezte gyógyszer költségeit. A program keretében közel 700 dunaferres munkavállaló allergológia szűrését végeztük el 2011. október  és 2012. február között.

DUNAFERR – AXA kihelyezett melanoma szűrési program – 2010

A Dunaferr Társaságcsoport, az AXA Egészségpénztár és Szűrőközpontunk közreműködésével kihelyezett melanoma szűrést végeztünk Dunaújvárosban a Dunaferr Társaságcsoport telephelyén. 2010. októbere és 2011 áprilisa között heti 3-4 alkalommal összesen több mint 1500 embernél végeztek el szakorvosaink teljes testfelületre kiterjedő digitális dermatoscopos melanoma szűrést. A szűrés keretében természetesen a szükséges beavatkozások/eltávolítások elvégzését is biztosítottuk a Kulcsi Egészségközpont közreműködésével. A szűrési program részeként a kiemelt kockázatú munkavállalók részére egy 2 évés kontrollprogramot indítottunk melynek keretében őket 3-6 havonta a helyszínen ismét felülvizsgáljuk és nyomon követjük. A kontroll program 2013 júniusáig tart.

A DV Szakszervezet felhívása a szűrőprogramról

Egész napos szűrés a Nagycsaládosok Országos Egyesületénél – 2010

A nemzetközi melanoma-nap alkalmából indult az Anyajegy Ambulancia és a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) egész éves együttműködése, melynek keretén belül számos családnak ingyenes szűrést biztosítottak az Ambulancia szakorvosai. A rendezvény védnökei, Gerendás Péter és Delhusa Gjon nagycsaládosok örömmel vállalták el a felkérést, hiszen sajnos közelről is ismerik a problémát. Az összefogás a helyi rendezvényeken túl biztosítja valamennyi NOE tagnak, hogy az Anyajegy Ambulancia szűrővizsgálatát 25%-os nagycsaládos kedvezménnyel igénybe vehesse az egész család.

Sajtócikk a NOE együttműködésről
További sajtómegjelenés az eseményről
A melanoma a gyerekeket sem kíméli – cikk

Anyajegyből bőrrák – Videoklinika

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a statisztika valami tőlünk távoli, száraz dolog, amit egy aktuális megmondó ember a saját igazát alátámasztandó úgy alakít, ahogy akar. A statisztikák szerint ma Magyarországon 50 ember közül 1-nél lehet melanoma malignumot/ rosszindulatú festékes bőrdaganatot találni.

Az Anyajegy Ambulancia munkatársai egy budapesti üzletközpontban tartott bemutató szűrés alkalmával 5 embernél észleltek melanomára utaló elváltozást. Volt köztük fiatal, idős, kisgyermekes anyuka, tinilány. A statisztika kegyetlen dolog. A melanoma is az! Észrevétlenül öl. A két alkalommal összesen körülbelül 250-300 ember számára jutott idő, bár az érdeklődés ennél lényegesen nagyobb volt. Szakorvosainknak nem az volt a célja, hogy igazolják a statisztikákat.

OLVASSA TOVÁBB:  a Videoklinika beszámolója itt!

Bemutató melanoma szűrés az Árkád bevásárló központban – 2009

2009. júniusában, együttműködésben a La Roche-Posay céggel több alkalommal tartottunk ingyenes bemutató melanoma szűrést az Árkád Bevásárló központban Budapesten. A bemutató szűrés keretében bőrgyógyász szakorvosunk minden kedves érdeklődő részére részletes tájékoztatást adott a melanomáról, a kialakulás veszélyeiről és a rendszeres szűrővizsgálatok fontosságáról. Ezentúl – amennyire a bevásárló központ lehetőségei engedték – egy két anyajegyen keresztól bemutattuk a digitális dermatoscopos szűrővizsgálat működését, az anyajegyek nagyfelbontású képét és a diagnózist. A bemutató szűrést minden alkalommal hatalmas érdeklődés övezte, sokan akár egy órát is álltak sorban, hogy néhány percet beszélhessenek szakorvosainkkal.

Sajtóközlemény az Árkád oldalán
Figyelemfelhívó cikk a melanoma veszélyeirőlRólunk mondták:

A legjobb, hogy a hipochondriám is alább hagyott. :-) Köszi.

Andi

Négy éves kislányom laktóz érzékenységét mutatták ki szakszerűen és gyorsan. A vérvétel profi volt, észre sem vettük és már vége si volt. Nagyon elégedettek voltunk!

Egy anyuka

Németországban élek, de évente egyszer eljövök a doktornőhöz. Volt már melanoma in situ-m, szóval én tudom milyen érzés a bizonytalanság. Nem kívánom senkinek. A rendszeres szűrés a legfontosabb!

Timi

Dr. Borbola Kinga a legjobb bőrgyógyász, akinvel valaha találkoztam. Ide járok már több éve. Színvonalas hely, szakértő orvosok. Ajánlom mindenkinek!

Norbi

Elérhetőségünk

Ambulanciák
Prevenciós és Szűrő Központ

1147 Budapest, Csömöri út 18.


+36-1-782-6774

+36-30-434-1744

Hívjon minket!

Telefonszámaink:

06-1-782-6774

06-1-782-6775

06-30-434-1744

Munkanapokon reggel 8:00 és 18:00 óra között várjuk hívását!